• +36 77 542 007
  • Hétfő - Péntek 8.00 - 17.00
  • info(kukac)rollo.hu
Hungarian English German

Tevékenységeink

Begyűjtés, újrahasznosítás

hulladek 3 
hulladek 4
Begyűjtés, újrahasznosítás

Cégünk foglalkozik minden olyan PVC anyag és termék felhasználásával, amelyeket tulajdonosa nem tud, vagy nem kíván felhasználni. Aktívan részt veszünk a hulladékkezelés társadalomi felelősség vállalásában, a hulladék veszélyeztető hatásainak csökkentése, a környezetszennyezés megelőzése és kizárására érdekében. Az hulladék anyagtermelésbe, vagy a fogyasztásba történő visszavezetésre irányuló tevékenységet végzünk. Az általunk végzett hulladékkezelési tevékenység magában foglalja a hulladék begyűjtését, szállítását, előkezelését, átmeneti tárolását, hasznosítását, ismételt gyártmány készítés során annak ártalmatlanítását. Tevékenységünk során figyelembe vesszük, hogy az anyag az eredeti célra történő ismételt felhasználása többször megismételhető. Újra tölthető termék a forgási ciklusból történő kilépéskor válik hulladékká, mindez 6-7 újra feldolgozási ciklust jelent.

A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy cégünk aktívan részt vesz az újra hasznosítható anyagok ésszerű ismételt feldolgozásában. A begyűjtött anyagot átválogatjuk, szelektáljuk annak megfelelően, hogy az újra felhasználás során kitűzött igényeket kielégítse, cél az új termék minőségi előírásainak maradéktalan kielégítése. A reciklált anyagból készült új termék minőségének biztosítása érdekében, adott PVC hulladékok esetében a kézi válogatás módszerét alkalmazzuk. Az újra hasznosítás során körültekintően járunk el a kibocsátott kész és félkész termékek minőségének biztosítása érdekében. A PVC hulladék anyagot célirányos szelekció után aprítjuk és további technológiai lépésekben tisztítjuk. A felhasználás céljának és a technológia igényének megfelelő additívek bedolgozásával biztosítjuk a végtermék megfelelő használati értékét.

Granulálás, regranulálás

Rolló Kft. Granulálás, regranulálás
Rolló Kft. Granulálás, regranulálás

Granulálás, regranulálás

A további feldolgozásra alkalmas hulladék anyag, technológiai előkészítés után alkalmassá válik ismételt granulálásra (recycling). Az anyag további célirányos felhasználását biztosítja az aprítás, gépi szelekciós folyamat, valamint adalékok bedolgozása (additívek) a technológia folyamatában. Az újra hasznosított alapanyagból elkészített compaundból, extruder alkalmazásával regranulátumot készítünk. Az extrudálás folyamatában nagy menetemelkedésű csigával a megfelelő ömledék szilárdságú, plasztikus állapotú anyagot, nagy nyomással egy szerszámrésen átnyomjuk, és hőelvonással alakra rögzítjük.

A folyamat végén a hulladék anyagból előállított műanyagiparban széles körben felhasználható félkész terméket, granulátumot állítunk elő. Cégünk kiváló minőségű granulátumokat gyárt, fokozott igénybevételnek kitett termékek előállításához. A magasabb követelmény rendszer kielégítésére alkalmas granulátumok készítéséhez originál alapanyagokat (porokat, egyéb komponenseket) állítunk össze keverőgépeink alkalmazásával. Konkrét késztermékre szabottan állítjuk elő a keverékeket (compaund) ezekből extruder segítségével granulátumot állítunk elő, további műanyagipari felhasználás céljára. Kemény és lágy granulátumaink széles körben felhasználhatók a késztermék gyártók számára.

Extrudálás

gep 7
csarnok 2
Extrudálás

Cégünk a PVC késztermékek piacán az egy dimenziós alakadás technológiáját alkalmazza. Késztermékeink gyártásának alapgépei az extruderek. Az szál jellegű termékek előállításához teljes technológiai sorral rendelkezünk. Gépeink lehetővé teszik a szakszerű ömleny előállítását, a beépített szerszámok, kalibrátorok biztosítják a termék pontos és alakhelyes elkészítését. Az egységes szálhosszt automatikus mérőberendezések biztosítják. A szálanyagok méretre levágását a termék profiljához igazodó daraboló berendezésekkel végezzük el, sorja mentesen. Extrudereink kialakítása a PVC technológiai igényéhez igazodik.

Szerkezeti kialakításukat tekintve alkalmazzunk egy- és két csigás berendezéseket a késztermék igényeihez igazodva. Eltérő fizikai jellemzőkkel bíró alapanyagokat is késztermékké alakítunk extruderek párhuzamos kapcsolásával, a leírt gyártási rendszer speciális termékek előállítását is lehetővé teszi számunkra. Az előállított változatos termék portfólióhoz igazodva, gyártás technológiánk át parametrizálható, rugalmasan beszabályozható.

Szerszámgyártás

Rolló Kft. Szerszámgyártás
Rolló Kft. Szerszámgyártás

Szerszámgyártás

A késztermék piacon történő rugalmas megfeleléshez alkalmazkodva cégünk folyamatosan fejleszti a műanyagipari szerszámait. Rendelkezzünk azzal a szellemi és eszköz háttérrel, amely lehetővé teszi számunkra a vevői igények maradéktalan kielégítését. Az extrudálás technológiájához szükséges, adott termékhez rendelt teljes szerszámrendszer elkészítésére alkalmas cégünk. A PVC feldolgozásának speciálisan tulajdonságait messzemenően figyelembe vesszük gyártógépeink szerszámainak beépítésénél. Különös figyelemmel kísérjük az alapanyag gyártásközbeni degradációs jellemzőit. A cég különböző gyártási területein aktívan dolgozó szakembereink, szorosan együtt működnek egymással a kiváló termék minőség biztosítása érdekében. A gyártás technológiai tapasztalatok rendkívül gyorsan beépülnek a szerszámtervezésünkbe. Már tradicionálisan gyártott termékeink esetében is folyamatosan vizsgáljuk a technológiát, annak további fejlesztése céljából. A technológia folyamatos fejlesztése során újabb gépek, részegységek, illetve eszközök beépítését valósítjuk meg a gyártási folyamatba.

A PVC hulladék anyagok feldolgozásához alkalmas gépeinkhez több saját fejlesztésű eszközt, részegységet építettünk be, ezzel is alkalmazkodva a hulladék anyagok sokféleségéhez. Szerszámaink gyártásához, huzalszikra forgácsoló gépet, CNC megmunkálóközpontokat alkalmazunk, a hagyományos gépi forgácsoló gépeink mellett, 1400 m2 alapterületű új telephelyünkön. Az egy dimenziós műanyag ipari termékgyártáshoz szükséges segédberendezések legyártásához szükséges lakatosipari gépekkel, eszközökkel rendelkezünk. Szerszámtervezésünk és szerszámgyártásunk szerves egységet képez /szerszámgyártó iroda- és műhely/ helyileg is egy ponton dolgoznak, így a tervezés és a megvalósulás közötti kapcsolat, élő és közvetlen. A gyártás technológiánk biztonságát és folyamatos üzemét optimális szinten biztosítja a TMK műhelyünk. A TMK műhely tevékenységi köre az üzemfenntartás teljes területét lefedi, amik a következők: gépkarbantartás /géptisztítás, kenés, állapot felmérés, gép beállítás/ Éves ciklus idővel végrehajtott javítások elvégzése, lakatos ipari munkák.

 

Gépparkunkban megtalálható több különböző kapacitású CNC megmunkáló központ, amelynek köszönhetően, a CNC marási feladatokat gyorsan és precízen tudjuk elvégezni mérettől függetlenül. Ezen berendezéseinken kívül egyetemes esztergával, huzalszikrával és CNC síkköszörűvel rendelkezünk, és ezekre bérmunkákat is vállalunk. A megrendeléseket mérnöki csapatunk támogatja, amelynek köszönhetően biztosítani tudjuk a precíz munka elvégzését.

 

 

Rolló Kft. - Teljes géppark lista
CNC megmunkáló központok
Gyártmány Típus Megnevezés Asztalméret lökethossz
X/Y/Z
Szabad kapacitás bérmunkára
AWEA LP-4016-RYZ Horizontál maró 4200x1500 3900/1900/1000 Van
Akira-seiki Performa SR 52 XP CNC megmunkálóközpont 1450x480 1300/540/560  
Akira-seiki Performa SR 3 XP CNC megmunkálóközpont 910x380 762/430/460  
Egyetemes gépek
Gyártmány Típus Megnevezés Asztalméret lökethossz
X/Y/Z
 
Denver LG-560x1500 egyetemes eszterga     Van
Denver LG-560x1000 egyetemes eszterga     Van
Denver DM-186 VSH egyetemes marógép 1370x300 100/400/380  
Tos SU-63A egyetemes eszterga max.3500 hossz max Ø630 Van
Opimum D460x1500 egyetemes eszterga      
Köszörűk
Gyártmány Típus Megnevezés Asztalméret lökethossz
X/Y/Z
 
Taath MY1022 síkköszörű 540x250   Van
CHEVALIER  FSG-2060AD IV síkköszörű 500x1500 1600/700/650 Van
Reform 13/51 késköszörű 1355x150 Ø200 mm korong  
Huzal-szikraforgácsoló gép
Gyártmány Típus Megnevezés Asztalméret lökethossz
X/Y/Z
 
Agie Charmilles CUT 30 P Huzal-szikraforgácsoló gép 1050x800x350
munkatérrel
600/400/350  
Egyéb
Gyártmány Típus Megnevezés gépadatok
Everising S-4633SA szalagfűrész maximálsi vágás: 460x305 vagy Ø330
Opimum OPTI B28 H Oszlopos fűrógép  
Bemato BMT 460 FTD Oszlopos fúrógép 480x320 asztalméret Ø32 fúrókig, 720 mm hosszan
Opimum SM 250 kettős köszörű  

 

 AWEA LP 4016 RYZ

CHEVALIER FSG 2060AD IV

Denver LG 560x1500

Everising S 4633SA

GF CUT 30 P

Performa SR 3 XP

Performa SR 52 XP

Taath MY1022

Kutatás, fejlesztés

Rolló Kft. Kutatás, fejlesztés
Rolló Kft. Kutatás, fejlesztés

Kutatás, fejlesztés

A cégünk 23 éves PVC feldolgozás területén szerzett tapasztalattal rendelkezik. Szakembereink jelentős része a kezdetektől aktívan részt vesz a gyártási folyamatokban. Az évtizedek alatt megszerzett tapasztalatainkat folyamatosan beépítjük, kutatás fejlesztési munkánkba. Vegyész és gépészmérnökeink folyamatos kapcsolatot tartanak fent a termeléssel és azt irányító szakemberekkel. Szakembereink más cégekkel, kutatókkal, oktatási intézményekkel szorosan együttműködnek adott fejlesztési területnek megfelelően. A kutatásfejlesztési tevékenységünk a következő területeket öleli fel.

  1. Gyártás technológiai fejlesztések, amelyek a termék gyártásához köthetők /Gépek, eszközök, szerszámok/
  2. Termékfejlesztések. /Konkrét vevő igények elképzelések megvalósítása/
  3. Hulladék PVC anyag újrahasznosítására vonatkozó fejlesztések. /Fémes anyagok kiemelése a hulladék tömegáramából/
  4. Új alapanyagok kifejlesztése. /Tömítő profilok járművekhez, Biokompozit anyagok/

A fenti területek részleges, rövid bemutatása.

1. Betonacél távtartó profil gyártásához kifejlesztettük a szerszámot, az ezzel sorba kapacsolt kalibert, amely biztosítja a termék méret és geometriai pontosságát. Kifejlesztettünk perforáló berendezést, amely termék szál folyamatos mozgása melletti perforációt tesz lehetővé. Bonyolult termék profil sorja mentes levágásához alkalmas vágó berendezést fejlesztettünk ki. Tószegély gyártás innovatív szerszám kialakítása és gyártásba illesztése.

2. Járműipar számára kifejlesztésre kerültek az üvegfelületek beépítését lehetővé tevő un. tömítő profilok. Nyílászárókhoz koex eljárással készült eltérő jellemzőkkel rendelkező PVC anyagokból készült tömítő profilok. Koex eljárással gyártott locsoló tömlőhöz fejlesztettünk ki anyagot.

3. Lágy PVC hulladékból speciális berendezéssel választjuk ki a fémmel szennyeződést. PVC hulladék újra feldolgozásához receptúrákat fejlesztettünk a célirányos ismételt felhasználhatóságot biztosítva az anyag száméra.

4. Járműüvegezéshez használt tömítő profil anyagok kifejlesztése, adott kritérium rendszer alapján. Összetett szerkezetű locsoló tömlő belső rész anyagának fejlesztése. Biomassza beépíthetőségének vizsgálatát végeztük el PVC bázis anyagon. Az anyag fejlesztése folyamatos az eltérő késztermék igényeknek megfelelően.

Logisztika

Rolló Kft. Logisztika
Rolló Kft. Logisztika

Logisztika

Cégünk éves vonatkozásban 4000 tonna PVC anyagot dolgoz fel fél kész és késztermékké. Anyagforgalmunk egy részét a PVC hulladék anyagok országos szintű begyűjtése jelenti. A fél készterméket forgalmunk is jelentős, amely a granulátumok forgalmazását jelenti más készterméket előállító cégek irányába. Jelentősnek mondható az originál alapanyagok forgalma is. Késztermékeink jellemzően szálanyagok ezek rakodására és szállítására felkészültek vagyunk. A fenti anyag forgalmunk a cég külső anyag forgalmát jellemzik, de ennek megfelelően jelentős a belső anyagmozgatási feladatunk is. A külső anyag forgalmunkat kettő darab kamionnal végezzük el. Külföldi partnereink áru ellátását szintén kamionnal oldjuk meg így teljesül a háztól –házig szállítási alapelv ezzel is mérsékelve a termék sérülésének valószínűségét. Kisebb áru mennyiséget igénylő partnereinket a feladathoz igazodóan 3,5,- illetve 1,5 tonnás gépkocsikkal szolgáljuk ki.

A szállított anyagok termékek geometriai és méret igényeinek megfelelően alakítottuk ki a göngyöleg rendszerünket. Az egység rakományképző eszközeink biztosítják vevőink számára a biztonságos sérülésmentes termék beszerzést, átvételt. Ömlesztett és darabos anyagoknál un. big-beg zsákos göngyöleg rendszert alkalmazunk. A kézi rakodást csak kis tételt igénylő vevőink esetében alkalmazzuk. A rakodási munkálatokat emelő szállító targoncákkal oldjuk meg. Cégünknél a szállítással kapcsolatos feladatokat külön szakember oldja meg. A közúti szállítás szervezésénél figyelembe vesszük, a gazdaságosságot ezért az un. tele kocsi elvet alkalmazzuk, azaz az üzemből terméket kiszállító kamion visz. fuvarban alapanyagot szállít be. A késztermékeinket un. hideg raktárakban tároljuk, amelyek összesített területe meghaladja az 4500 m2-t. Késztermékgyártáshoz szükséges granulátumainkat átmenetileg a termelés intenzitásának megfelelő időtartamra raktározzuk.

Közel 160 fő foglalkoztatása több mint 5000 m2 területű korszerű munkaterületeken.